[...] nie powodowała gromadzenia tkanki tłuszczowej. Tłuszcz pokarmowy dostarcza ponad dwukrotnie więcej energii w każdym gramie, dlatego np. nadużywając masła, smalcu, śmietany, sera mascarpone, sera żółtego, boczku czy oliwy z oliwek jest znacznie łatwiej obrosnąć w tłuszcz. Na zakończenie Węglowodany są niezbędne, w pewnej ściśle określonej ilości [...]
[...] smakowych). Korzystne są pomidory, ale sytuacja zmienia się diametralnie, gdy są spożywane w postaci gęstego, tłustego sosu z makaronem i grubą warstwą wysokokalorycznego sera żółtego. Nie należy zapominać, iż kluczem do redukcji wagi jest podaż energii w diecie i aktywność fizyczna. Nic nie pomoże najzdrowsza dieta bogata w warzywa i owoce, [...]
Jednym ze sposobów na odchudzanie jest przestawienie się na zdrową żywność. Wiedza na temat tego, jakich pokarmów warto unikać, może się okazać bardzo wartościowa w kontekście kontroli wagi i poprawy zdrowia. Duże zmiany w diecie nie zawsze pozwalają wytrwać w postanowieniach, dlatego część osób powinna zacząć od małych kroków. Przetworzone [...]
[...] 1,7 m wzrostu i ważyli 102,4 ± 3,7 kg. Otrzymywali: 20-30 g węglowodanów dziennie, w postaci zielonych warzyw i sałatek, 80-100 g mięsa, ryb, drobiu, jaj, skorupiaków i sera, po 12 tygodniach dodano dodatkowe 20 g węglowodanów, tak że dzienna pula podaży tego makroskładnika wynosiła od 40 do 50 g dziennie. Obraz: spadek ilości glukozy na [...]